Hva skjer nå videre?

Espen johannessen Foto: Martin Skogland
Espen johannessen Foto: Martin Skogland

Det ble brudd sent inatt etter at Schlumberger ikke ville trekke oppsigelsen av vår Særavtale. SAFE fosøkte hele tiden å få Schlumberger til å trekke oppsigelsen tilbake. SAFE kan ikke godta at arbeids og lønnsbetingelsene angripes og svekkes slikt som dette.

Dette er betingelser og goder som vi i SAFE Klubben har jobbet med i over 30 år for å få på plass og vi kan selvsagt ikke godta at dette slettes med et pennestrøk!

Et hovedkrav til Schlumberger er at alle offshore ansatte skal tvinges over på at 47% av lønna skal være på offshore bonus. Dette vil medføre svært store tapte arbeidsinntekter for våre medlemmer som idag går på lav offshore bonus eller fast lønn!

Schlumberger ville som sagt ikke trekke oppsigelsen tilbake og SAFE varslet dermed brudd i forhandlingene.

Hadde SAFE signert på oppgjøret inatt så hadde hele vår Særavtale vært ugyldig idag og vi hadde da ikke hatt annet enn SAFE sin ‘basisavtale’ Brønnserviceavtalen gjeldene.
ALLE punkter og tillegg som er regulert av denne, både for våre offshore- og land-ansatte medlemmer, ville dermed være nullet ut og borte!!!

Dette er svært alvorlig og det størst angrep noensinne mot våre medlemmer i SAFE Klubbens lange historie!

Det som er viktig å merke seg er at det kun er SAFE sin særavtale som er sagt opp av Schlumberger og ingen, hverken IE, Tekna eller Lederene sine Særavtaler er sagt opp.

Veien videre nå at dette oversendes fra SAFE til mekling hos Riksmeklingsmannen og forhandlingene vil bli tatt opp igjen der. Da vil det jobbes mot en løsning videre med hjelp av en meklingsmann/kvinne.
Det tar normalt 2-3 uker før dette kommer opp men det er opp til hvor mye de har å gjøre så det kan fortere eller senere og dette vet vi ikke enda.

Da bli enten at begge parter blir enige og godtar det som da blir endelig tilbud eller at det da meldes brudd og vi presses ut i Streik.

Det er også en mulighet å komme til enighet før mekling og partene kan når som helst møtes for å finne en enighet.

DET ER SVÆRT VIKTIG AT ALLE NÅ OPPDATEREr OPPLYSNINGENE DERES PÅ ‘Min Side’ SLIK AT KONTAKTINFORMASJONEN ER RIKTIG!

Mvh
Espen Johannessen -klubbleder
SAFE i Schlumberger

Skriv ut siden